• tuchscher@gmail.com

Linkedin chce, aby ste na ňom trávili viac času

Linkedin chce, aby ste na ňom trávili viac času

bbc5_showcaseTouto cestou sa úprimne ospravedlňujem účastníkom seminára Enfórum: Linkedin – nástroj pre váš biznis. Ešte minulý týždeň som verejne v Brne povedal, že na dosiahnutie líderstva na tejto sieti vo vašom biznise vám bude stačiť pol hodina týždenne. Pre inšpiráciu, moju prezentáciu z tohto podujatia:

Hoci stále platí môj iný výrok, že za hodinu sa môžete na Linkedine uviesť lepšie ako Apple, včerajším ohlásením táto profesionálna sieť ukázala, že chce viac vášho času. No na rozdiel od Facebooku, som presvedčený, že zmeny Linkedin prichádzajú na základe reálneho dopytu užívateľov a nie (len) podľa potrieb naplnenia bankových účtov majiteľov.

Linkedinové Showcase stránky sú čosi, čo umožňuje oveľa presnejšie riadiť komunikáciu produktovo orientovanej spoločnosti. Ohlásenie tohto nového rozmeru prezentácie sieť predstavila na príklade Microsoftu. Človek už nebude musieť dostávať od tohto technologického giganta všetky správy, ale môže si vybrať podľa osobného záujmu – či sú to produkty pre domácnosti, korporátne softvérové riešenia alebo herné vychytávky. Každá Showcase stránka má aj samostatnú, priamo dostupnú url adresu. K nej možno v obmedzenej podobe pristupovať aj bez prihlásenia na túto sieť, krajšie sa prejaví po prihlásení.

Nový priestor pre komunikáciu poskytuje to kľúčové pre komunikátorov – veľmi presnú analytiku, na ktorú sme si zvykli už pri samotných firemných profiloch. Ukážku jednej Showcase stránky v slovenských podmienkach môžete nájsť tu – http://www.linkedin.com/company/4988359 – ide o stránku BBC 5, teda Bratislava Business Center 5, ktorá je súčasťou profilu BBC Office.

Väčším spoločnostiam sa otvárajú možnosti aj pri riadení správy obsahu. Každá Showcase môže mať samostatného administrátora/administrátorov, ktorí môžu byť odlišní od správcov korporátneho profilu. Na príklade banky to môže znamenať, že za správu podstránky pre korporátnych klientov môže byť zodpovedný človek z oddelenia korporátnych klientov, za podstránku o inováciách zas človek od technologickej podpory.

Z môjho sledovania slovenských korporátnych profilov na Linkedine vyplýva, že viaceré neaktívne firmy sa postupne prebúdzajú k aktivite. Som presvedčený, že táto nová „fičúra“ môže pohnúť k aktivite ďalších.

Lubo

Leave your message